Original løbet 2018

Løbet starter ved det gamle sukkerkogeri i Assens, vejen hedder Rådhus Alle´ og ligger som en sidegade til den større vej som hedder Søndre Ringvej. Der vil ikke være nogen forplejning under dette løb, så tag evt. en madpakke med, husk at tanke knallerten, da ruten bliver tilrettelagt efter vejret, godt vejr, langt løb, i tilfælde af regn, kortes løbet af.
Ja sådan stod der om løbet i sidste nummer af klubbladet, og løbet blev kortet meget op, da det blev et forfærdeligt regn og blæsevejr .Der var mødt 43 deltagere op denne grå og halvkolde morgen og det blev ikke bedre da vi skulle til at starte klokken halv ti, ude over Lillebælt kom drivene en meget stor og sort sky og ved starten af løbet nåede denne Assens, så vi startede med at køre i et forfærdeligt regn og blæsevejr som slog ind i ansigtet på de kørere som ikke har visir på hjelmen, vi kørte ud igennem Thorø huse (Thorø huse er opkaldt efter øen Thorø som ligger få hundrede meter ud for denne lille by, nu er den blevet landfast med Fyn det har noget med sandet har danne en tange over til øen, øen tilhørte i mange år en meget driftig herre ved navn Plum, han var en speciel herre og på et tidspunkt ville han have lavet et monument på øen, Tors kamp med jætterne, dette monument blev lavet af en kunstner som hed Carl Johan Bonnesen, det fortælles at hovederne af jætterne er hovederne af hans fjender i Assens, der var nemlig nogle som ikke kunne lide Plum, da han jo nok også var lidt af en særling, i dag står monumentet ved det tidligere Haustrups fabrikker da de købte det i 1958) videre mod Hagenskov og op til Ebberup, uden om denne by og op til Turup kirke hvor vi holdt første pause, her var der en Express som havde ødelagt baghjulet han lånte da blot reserve knallerten vi havde på traileren, det var tørvejr under pausen, men så startede vi igen og det samme gjorde regnen, ja det stod ned i tove, men vi kørte, det blev lidt mindre regnvejr heldigvis, vi Leif og jeg ændrede ruten ved Hjerup og kørte mod syd for at korte ruten af med ca. 40 kilometer, den var i fuld længde ca. 83 kilometer, så nu blev den kun ca. 40 kilometer, der var kommet en Puch på traileren som havde mistet forbindelsen til baghjulet forreste tandhjul faldet af måske, lidt senere var det en Rex som havde ødelagt en kobling, vi holdt næste pause ved Sandager kirke, med lidt støvregn, vi kørte så til havnen i Assens hvor der blev en stor søgning på den lokale pølsebar, så var der blot få hundrede meter til vi var i mål. Jørgen og Allan var kørt helt fra Kolding på knallerterne og også et par fra Esbjerg området dukkede op til dette løb, de var dog ikke på knallert den lange vej det er jo sjovt at se et (fremmed) menneske til løbene vi afholder her på Fyn, med dette våde løb var løbskalenderen slut for denne gang, nogle skal hjem og skrue og andre gå og hygge sig med den 2 hjulede her i vinter.
En stor tak til alle deltagerne denne dag og jeg lover at til næste år bliver løbet kørt i fuld længde altså 83 kilometer nu bliver den blot kørt baglæns, skal vi så have bakgear, nej nej. I magsvejr er det en rigtig flot tur da vi kommer ud omkring Wedellsborg, som skulle være Danmarks største jordbesidder og op til Tybrind vig og vi kommer også til Brende vandmølle som absolut er et kik værd, så glæd jer folkens til en god tur næste år, så løbet næste år kommer til at hedde:
BØL - LANIGIRO.?
Så kan i lege lidt med det.
Til slut vi jeg gerne sige tak for i år og håber vi ses til næste års løb og God jul og Nyt(h)år
Max.

 

Se en Video fra Original løbet

 https://www.youtube.com/watch?v=kZnBn7RTj5A&feature=youtu.be